AANLEVEREN BESTANDEN VOOR STICKERS

Hier vind je tips voor het opmaken van je stickerbestanden.

VECTOREN EN AFBEELDINGEN

Om stickers goed af te kunnen drukken hebben wij juiste bestanden nodig. We ondersteunen vrijwel alle opmaakprogramma's. Indien mogelijk fonts (lettertypen) omzetten naar lettercontouren (select all > type > create outlines). Afbeeldingen komen het best tot zijn recht met een resolutie van 150dpi op 100% (dat is 2x zo veel als de schermresolutie). Een lijndikte vanaf 1 punt en een lettertype van 8 pt of groter komt goed. Best bestanden aanleveren als PDF op ware grote.

KLEUREN

De kleuren op het scherm komen niet altijd overeen met het drukwerk. Schermen verschillen en kan je instellen. Stickers geven immers ook geen licht. Toch is de kleurenruimte van digitale printers groter dan offsetprinters en zullen RGB aangeleverde beelden een groter kleurbereik geven dan klassiek aangeleverde CMYK-originelen. Dus best RGB bestanden aanleveren.

CONTOUREN

Voor contour gesneden stickers het "snijpad" als vectortekening mee aanleveren (best een eps uit Illustrator of CorelDraw). Probeer het aantal "knopen" minimaal te houden om ongewenste snijproblemen te vermijden. U upload dus 2 bestanden; één met het beeld en één met enkel de contourlijn.

MARGES

Voor het snijden zou 2 mm bleed (overlay) moeten voorzien worden buiten het uiteindelijke formaat. Teksten best minimaal 3 mm van de rand te plaatsen.

AANLEVEREN GROTE BESTANDEN

Als het bestand groter is dan 10 MB kunt u gebruik maken van een externe verzendservice zoals WETRANSFER of DROPBOX of HIGHTAIL (YOUSENDIT).

STICKER ONTWERPSERVICE

Als je nog geen ontwerp hebt, kunnen wij dat voor je maken. Wij zijn al sinds 1986 actief in grafisch werk. Neem dus gerust contact met ons op via mail.